Pink Terrorists: wie niet droomt, leeft niet.

nieuws en oproep

20160810_101513

Het is een feit: sinds 9 augustus zijn wij, Pink Terrorists, een stichting.

Waarom een stichting?

Zoals de mensen die ons kennen weten, maken wij al 6 jaar 1x per week op woensdagavond een radiouitzending. Het doel van de uitzending is om mensen en organisaties uit de Amsterdamse LHBTIQ scene een platform te bieden waardoor de kracht, creativiteit en flexibiliteit van onze gemeenschap zichtbaar worden. In deze periode zijn mij een paar dingen duidelijk geworden. De Amsterdamse scene is ontzettend divers, strijdbaar en creatief. We hebben het geluk om in een stad (land) te wonen waarin wij worden ondersteund door het stadsbestuur en onze regering. Doordat politici en organisaties zoals het COC jarenlang hebben gelobbyd om onze rechten ook in de wet verankerd te krijgen, is er veel ten goede veranderd voor onze gemeenschap.

Toch is er nog veel te doen. Op het gebied van de emancipatie van LHTBIQ’ ers met een niet-westerse achtergrond en b.v. de integratie van homoseksualiteit in religie of de zichtbaarheid van transgenders en de verbetering van hun positie in de maatschappij. Ook kunnen we nooit achterover leunen omdat intolerantie altijd op de loer ligt.

Wat wil Pink Terrorists voor bijdrage leveren? Wij willen niet het wiel opnieuw uitvinden Het is de bedoeling om via verschillende media een platform te blijven bieden. Via ons youtube kanaal, via onze facebookpagina, de radiouitzending en blogs over voor onze gemeenschap relevante onderwerpen. Wat wij zoeken is de verdieping.

Doordat het als stichting makkelijker is om toegang te krijgen tot subsidies willen we eerst een financiele bijdrage bij verschillende fondsen vragen om een basis te kunnen leggen voor gedeeltelijke financiele onafhankelijkheid. Met het geld zouden we meer uitzendtijd bekostigen, een talkshow opzetten en onze vrijwilligers een vergoeding bieden.

Trots ben ik op ons bestuur waarin nu vele kwaliteiten vertegenwoordigd zijn door de mensen die daar zitting in hebben genomen. Chris Belloni is film regisseur en producent en o.a. directeur van het International Queer & Migrant Film Festival. Quirine Lengkeek is slechts 20 jaar maar heeft nu al een C.V. waar je van onder de indruk raakt: als bestuurslid van de organisatie Choice for Sexuality and Youth heeft zij reeds de VN toegesproken. In Capelle is zij presentatrice bij het radioprogramma Uit de Kast en tevens Roze Ambassadeur. Roberto Massaro is een voormalig diversiteits medewerker van stadsdeel Noord in Amsterdam met een uitgebreid netwerk nu werkzaam als life coach. Francien Schoordijk is een specialiste op het gebied van onderwijs in de Nederlandse taal, geeft taallessen aan vluchtelingen en komt in die hoedanigheid vaak met Syrische LHBTIQ’ers in aanraking.

OPROEP

Wij zijn dus op zoek naar creatieve mensen die hier een bijdrage aan zouden willen leveren. Dit kan op allerlei manieren b.v om bij ons in de redactie van de radiouitzending te gaan zitten en mee te denken over de inhoud en gasten. Door je als presentator aan te melden. We zij op zoek naar bloggers die een platform zoeken om hun meningen over LHBTIQ onderwerpen met ons te delen. Anderszins zijn mensen die met ons mee willen denken om onze organisatie vorm te geven ook van harte welkom.

Denk je dat je iets bij kunt dragen of heb je spannende ideëen die je met ons wilt delen laat het ons weten. Graag gaan we ook de samenwerking aan met andere LHBTIQ initiatieven door b.v . een doorgeefluik te zijn of samen met anderen speciale projecten op te zetten. Een vereiste is wel dat je geduldig bent, soms duurt het om iets te verwezenlijken. Vol verwachting klopt mijn hart. Jullie kunnen jullie ideëen mailen en je aanmelden als vrijwilliger bij radiopinkterrorists@gmail.com

LEAVE A REPLY