Een verscheurd hart, hartverscheurend.

Een verscheurd hart, hartverscheurend.

Transrechten zijn mensenrechten !!!

Gisteren kwam er een filmpje voorbij op Facebook dat mijn hart in elkaar deed krimpen. Een filmpje zo walgelijk dat de beelden dwars door mijn ziel sneden en mij met een gevoel van ongeloof achterliet. Dat mensen tot zo een wreedheid in staat zijn. Ben ik naief? Zien wij niet dagelijks beelden uit conflictgebieden waar de menselijke wreedheid wordt geëtaleerd.

Dit filmpje was anders, persoonlijk. Het filmpje toonden een paar jongens die een transseksueel op straat aan het vermoorden waren. De beelden die ik zag voordat ik ze wegklikte waren de beelden van een mens in schok, te zwak om nog overeind te komen, bloedend uit verschillende wonden. Ze wordt geslagen met een stuk hout, met de slippers van een van haar aanvallers en gedwongen om in een kruiwagen te klimmen. Te zwak door haar verwondingen zie je hoe ze uiteindelijk door haar aanvallers in de kruiwagen wordt gesmeten en wordt afgevoerd.

Wat mij het meest verdriet deed en raakte, is het besef dat ze moet hebben gehad voordat ze stierf, dat er niemand was die haar hielp. Het was op straat midden op de dag en het werd allemaal gefilmd. Als een schurftige straathond werd ze afgemaakt, haar leven was voor niemand belangrijk genoeg om in te grijpen om haar te beschermen. Dat besef vlak voordat je sterft moet in mijn beleving het ergste zijn wat een mens kan overkomen. Een verscheurd hart al voor ze haar laatste adem uit blies.

Deze waanzin moet een halt worden toegeroepen. Wie zijn toch die onmenselijken die vinden dat ze het recht hebben om een ander mens van het leven te beroven omdat…….. ja waarom? Omdat ze niet voldoen aan de maatschappelijke norm? Omdat ze van jouw God of geloof niet acceptabel zijn?

De afgelopen weken is er een explosieve stijging van de geweldsincidenten tegen transmensen wereldwijd. We moeten met zijn allen onze stem verheffen, zowel de hetero als de LHBT+ gemeenschap in solidariteit met de transgemeenschap.

Elk jaar wordt een deel van de namen van de slachtoffers voor gelezen bij het Homomonument. Elke naam staat voor een mens. Elk mens die daar genoemd wordt vertegenwoordigd net zo een gruwelijk verhaal.

Voor Ana Paula Lima, de van oorsprong Braziliaanse trans ambasadrice van de Gay Pride, is de maat vol. Na de schokkende berichten over transvrouwen uit Saudi Arabië, Pakistan en Brazilië van de afgelopen weken, heeft zij besloten dat er iets moest gebeuren. Vanuit Trans United, de organisatie van het coc, die biculturele transgenders hier in Nederland een stem geeft, heeft zij haar achterban opgeroepen om vrijdag 10 maart 13.00 uur te verzamelen voor de ambassade van Saudi Arabië, adres; Koninginnegracht 26 in Den Haag om daar namens de transgemeenschap een protestbrief af te geven. Daarna wordt de Pakistaanse ambassade, Amaliastraat 8 in Den Haag bezocht. In Amsterdam zal dan later die dag een herdenking zijn 18.30 tot 20.00 uur voor alle transgenders die slachtoffer zijn geworden van mishandeling, moord en vervolging. Laat de transgemeenschap niet in de kou staan en geef al die slachtoffers wereldwijd een stem want transrechten zijn mensenrechten!!!!!

 

https://www.facebook.com/events/801339193350089/?ti=icl

LEAVE A REPLY