Kimberly bezocht “BODYWARMER”, een verslag.

Bodywarmer: een poëtische en humoristische reconstructie van een liefdesgeschiedenis

De Kleine Zaal in het Compagnietheater zit vol met mensen die zichtbaar geëmotioneerd zijn. Af en toe kijken ze ongemakkelijk weg, schuiven ze heen en weer op hun stoel of staren ze in gedachte voor zich uit. Nu en dan gaat er een golf van opluchting door de zaal als er gegniffeld of zelfs hardop gelachen mag worden.

De voorstelling Bodywarmer doet iets met je. Het is geen uitvoering die je gedachteloos bekijkt, hij laat je voelen. Actrices Sarah Ringoet en Inge Smolders staan op een bijna leeg podium, er zijn slechts twee stoelen die (soms op zeer creatieve wijze) gebruikt worden. De dames geven het publiek een inkijkje in hun liefdesgeschiedenis in de toekomende tijd. Daarbij ontzien ze noch zichzelf, noch elkaar.

De tekst, geschreven door Sarah Ringoet, is ijzersterk en zeer poëtisch. De prachtige woorden worden kracht bijgezet door het bijzondere spel van Sarah en Inge. In Bodywarmer wordt veel gebruik gemaakt van muziek en tijdens deze nummers wordt geen woord gesproken door de spelers. Toch gaat dat geen moment vervelen, omdat de actrices hun lichaam zo goed beheersen. Ze vertellen een verhaal door middel van beweging en gezichtsuitdrukking.

Zoals hierboven al beschreven voelt het af en toe bijna ongemakkelijk om naar het stuk te kijken, omdat je het gevoel hebt dat je een indringer bent of omdat je de situaties juist op bijna pijnlijke wijze herkent. Dat weten de actrices heel goed weg te nemen door precies op de juiste momenten de lachers op hun hand te krijgen. Hierdoor ga je aan het einde van de voorstelling met een hoofd vol gedachten weg, maar kun je wel terug kijken op een heel geslaagd en ook grappig theaterstuk.

Bodywarmer is dinsdag 7 en woensdag 8 februari nog te zien in Theater Kikker te Utrecht. De voorstelling komt mogelijk later dit jaar weer terug naar Amsterdam.

LEAVE A REPLY